13 Kasım 2013 Çarşamba

John Diggle Green Arrow Sayfalarında

Bu yazıyı yazdığım gece 2. Sezonun 6. Bölümü yayınlanacak olan Arrow dizisinde şimdiye kadar orijinal Green Arrow çizgi romanından birçok karakterin yer edindiğini biliyoruz. The Canary(Black Canary), Merlyn, Roy Harper(henüz olmasa da Speedy), Deathstroke, Deadshot, Firefly bunlardan bazılarıydı.

Şimdiyse işler tersine dönecek. Dizide David Ramsey'in oynadığı ve orijinal çizgi romanın hikayesinde yer almayan John Diggle karakteri, New 52'nin Green Arrow #24'ünde en son sayfada hikayeye girdi. Belki de sinema ve televizyon tarihinde çizgi romandan ekranlara onlarca uyarlama yapılmıştır ama bu olay ekrandan orijinal öykünün sayfalarına yapılan ilk transfer olabilir.

Karakteri tanımak gerekirse: John Diggle Afganistan'da görev yapmış eski bir asker ve adadan dönen zengin Oliver Queen'in özel korumalığını üstlenmişti. Arrow olduğu için pek de koruma ihtiyacı olmayan Oliver ilk başta onu hep atlatsa da, bir süre sonra biraz yardımın iyi olabileceğini düşünüp Diggle'a Arrow kimliğini açıklar ve ilk ortağını edinmiş olur. Diggle'ın kardeşinin Deathshot tarafından öldürüldüğünü de hatırlamakta yarar var.

25. sayıda Diggle'ın nasıl bir rol oynayacağı serinin hayranları tarafından en çok merak edilen şey. Bu arada yeni sayıdan birkaç sayfanın yayınlandığını da hatırlatayım. Tüm Green Arrow severlere keyifli okumalar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder