15 Ekim 2013 Salı

New York Comic Con 2013


Geçtiğimiz günlerde, 10-13 Ekim 2013 tarihleri arasında New York Comic Con fuarı Amerika'daki sanatçılarla hayran kitlesini buluşturmuştu. Çizgi roman başta olmak üzere çizgi romanlardan esinlenilerek yapılan film, dizi ve oyun gibi popüler alt kültür ürünlerinin sayısız yapımları, yazarları, çizerleri, yönetmenleri ve yapımcılarıyla, onlarca stand ve panellerle sunuldu. Önemli panellerin internetten canlı olarak yayınlandığı fuarda, DC Comics'in birden fazla panelinde yine birçok yazar ve çizerden devam eden serilerin gelecekteki gidişatı ve yeni seriler hakkında ipuçları öğrendik, "spoiler"lar aldık.



En önemli haberlerden biri Ocak 2014'te Batman: Eternal isimli bir serinin başlayacak olması. The New 52 serisinde Batman'in ortağı Robin rolüne oğlu Damian Wayne geçmişti fakat 2013'te Batman Incorporated #8'deki ölümünden sonra Robin rolü tekrar boş kalmıştı. İlk Robin olan Richard "Dick" Grayson'ın Nightwing, yine Batman tarihinde önemli Robin'lerden olan Tim Drake'in Red Robin ve Jason Todd'un Red Hood olarak devam ettiklerini biliyoruz(New 52'de). Fakat bir Stephanie Brown vardı ki, 1992'de çizgi roman sahnesine girdikten sonra önce Spoiler adında amatör bir suç savaşçısı oldu, ardından Robin ve en sonunda Batgirl rollerini üstlendi. Ne var ki New 52'de Batgirl rolünü başlıca sahibi olan Barbara Gordon üstlendiğinden beri adı hiçbir yerde geçmemekteydi. Birçok hayranın bu yöndeki hassasiyetini anlayan ve bundan ilham aldıklarını belirten yazarlarımız, Batman: Eternal #3'te Stephanie Brown'ın döneceğini açıkladılar.


Brown'ın hangi kahraman rolünde hikayeye dahil olacağını bilemiyoruz fakat bekleyip görmekten başka çaremiz yok. Ayrıca Red Robin'in de Eternal'da önemli rol oynayacağı söylendi. The Flash'la ilgiliyse çok daha büyük bir haber geldi. New 52'de Barry Allen'ın üstlendiği The Flash rolünü, önemli bir hayran kitlesine sahip bir diğer Flash olan Wally West devralacak ya da ayrı bir seride başlayacak. Ne zaman sorusunun cevabı henüz belli değil ama yazar Brian Buccelatto'un deyimiyle "doğru zaman geldiğinde" Wally, dönecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder